Termékkeresés:

5. nap Bükkszentkereszt - Felsőtárkány

Az ötödik és egyben befejező napunkat a kék átlós jelzésen kezdjük meg. A Mészárszék-rétnél becsatlakozunk a kék jelzésbe, melyen egy vadregényes mellékvölgyön keresztül érjük el a  a Hór-völgyét. Tebepusztán felkereshetjük a Melegvízlápai forrást (a vízhozamtól függ, hogy mennyire lehet belőle vizet venni). Továbbmenve a Hór-völgyön lefelé, magunk mögött hagyjuk a Tebe-rétet, és a Hidegpatak-völgyi elágazása után megérkezünk a  Füzér-kő lábához. Füzérkő vára mára elpusztult vár, Bükkzsérctől északra fekszik. A füzér-kői átjáró barlang bejáratát innen a völgyből is megnézhetjük, ha szemfülesek vagyunk, egy piros háromszög jelzés mentén pár métert felkaptatva betekinthetünk a száján. Ezután megérkezünk a Hór- patak gázlójához, Akol-lápán, ahol élesen jobbra fordulva átkelünk a réten, és elérjük az Ódor-hegy lábát.

Itt tanácsos hosszabb pihenőt tartani, mert az utolsó nap egyetlen megpróbáltatása vár ránk: a kék háromszög jelzést követve meredeken meg kell másznunk a hegyet, ahol megkeressük utolsó napi ellenőrzőpontunkat, Ódor várát. Ha ide felértünk, káprázatos panoráma lesz a jutalmunk! Ódorvár a Bükki Nemzeti Park területén, a Hór-völgyében, a 660 m magas Várhegy egy meredek, kiálló hegyormán, 594 m magasságban fekszik. Közelében számos barlang található, melyek közül legismertebb a déli oldalon fekvő Hajnóczy-barlang illetve az Ódor-vári cseppkőbarlang (melyben már nincsenek cseppkövek).

Pihenés után folytatjuk utunkat és a piros L jelzést követve a Tábor-hegy kúpját szintben kerülve további csodás kilátásban gyönyörködhetünk. Lassan ereszkedni kezdünk, és a Völgyfő-ház nyergéből átérünk az Oldal-völgybe, ami egyenesen Felsőtárkányba vezet minket. A kis fahídon áthaladva a túra jelzőtábláit követve találhatjuk meg a célt és a tábort, ami záróbuli helyszíne is egyben.

Távolság: 25 km Szint: 738 m

Karácsony előtti szállításhoz a rendelés határideje: 2015-12-17T15:00 Meghosszabbított Karácsonyi Áru Visszaküldés 2016. január 15-ig, a 2015. november 20. és december 31. közötti rendelésekre