Termékkeresés:

Biztonság

Annak ellenére, hogy az út során az ellenőrzőpontokon végig találkozhatsz a rendezőkkel, az idő nagy részében magadra vagy utalva. Ne vállalj felesleges kockázatot! Állj meg mikor fáradt vagy, egyél mikor éhes vagy, igyál mikor szomjas vagy! Szükség esetén a forrásokból is vehetsz vizet az út során. Ne  a sátradban főzd az ételt, inkább mindig a sátradon kívül. 

Győződj meg arról, hogy felkészültél a túrára rendesen. Ne indulj el, ha fáj a hátad, térded vagy bármely más testrészed, mivel a túra terheli a szervezeted.

Fontos, hogy pihend ki magad az út végén, mielőtt hazautazol. Mi minimum 8 órás alvást javasolunk a túra befejeztével mielőtt autóba ülnél.

Az út alatt

Figyelem! Mivel az útvonal végig természetvédelmi területen halad, a túra során minden esetben az általunk előre kijelölt útvonalat kell követni, a túristajelzésekről letérni a természetvédelmi törvények értelmében tilos! 

Az út nagy részén csak kevés helyen van térerő. Sérülés, vagy betegség esetén az ellenőrzőpontokon tudsz kapcsolatba lépni a rendezőkkel, vagy hívd az igazoló füzetben megadott telefonszámot. (+36 30 589 5648) Az út teljesen hagyományos túraútvonal és nem rendelkezik veszélyes vagy hegymászói tapasztalatot igénylő részekkel.

A rendezvényszervezők csak az ellenőrzőpontokon adminisztrálják a túrázók áthaladását.  A résztvevők felelőssége és kötelessége, hogy baleset, vagy a túra feladása esetén értesítsék a szervezőket személyesen, vagy a megadott központi telefonszámon. A szervezők  csak a kijelölt útvonal szakaszait járják végig a túrázók áthaladása után!

Orvosi személyzet és felszerelés

Minden szállásponton lesz nővérszolgálat. Velük együtt korlátozott mennyiségű egészségügyi felszerelés és gyógyszer áll rendelkezésre. Az ellenőrzőpontnál lévő személyzet kapcsolatba tud lépni orvosi ügyekben a szálláspontokon tartózkodó nővérekkel szükség esetén meg tudják szervezni a sérültek mentését az erdőből. Ha a sérült járóképtelen, gépjárművel a legközelebb megközelíthető pontra megyünk a sérültért. Az orvosi beavatkozások dokumentálva lesznek. Bármilyen mentés költséget a regisztrációs díjban foglalt biztosítás fedez.

Vészhelyzet esetén kérjük, hívd a 112-őt.

Ezenkívül magaddal kell hoznod egy saját elsősegély felszerelést, aminek tartalmaznia kell egy rugalmas pólyát, sebtapaszt, steril gézt és ragasztószalagot. Ajánlott kiegészíteni az elsősegély felszerelést még biztosítótűvel, sebzáró pillangó tapaszokkal, fájdalomcsillapítókkal, kullancs csipesszel. Körültekintően, óvatosan kell kezelned a sérüléseket ügyelve a higiéniára. Bőségesen mosd le vízzel és tisztítsd meg szappannal mielőtt bekötöznéd a sebeket.

A túra feladása

Ha úgy döntesz, hogy feladod a túrát, akkor azt megteheted a legközelebbi településen, ahol tömegközlekedés van. Ezt kötelességed bejelenteni a központi telefonszámunkon, vagy a legközelebbi ellenőrző ponton.

Kapcsolat 

Equinox Trekking Club Egyesület (TCE), mint szervező
H-2091 Etyek, Sánc utca 7.
Bankszámlaszám: 12100011-17624099-00000000
Adószám: 18598425-1-07 

Fenix Eastern Europe GmbH, mint főtámogató.                                          
H-2040 Budaörs Gyár u. 2 (TREND2)
Központi telefon a jelentkezés alatt. Tel/fax: +36 1 452 7255  
(Hétköznap, 11h-16h) 

Központi mobil telefon a túra ideje alatt: +36 30 589 5648

Karácsony előtti szállításhoz a rendelés határideje: 2015-12-17T15:00 Meghosszabbított Karácsonyi Áru Visszaküldés 2016. január 15-ig, a 2015. november 20. és december 31. közötti rendelésekre