Termékkeresés:

A fjällräven célja

Több mint 50 éve a természet szolgálatában

A Fjällräven megalapítása óta az a cél vezet bennünket, hogy olyan termékeket fejlesszünk ki, amelyek még élvezetesebbé teszik a túrázást az emberek számára.

Åke Nordin még csak tizennégy éves volt, amikor megalkotta azt a hátizsák keretet, amely elvetette azt a magot, amelyből a Fjällräven vállalat kinőtt. Åke cserkészként nagyon szeretett a szabadban lenni, de nem volt elégedett azokkal a hátizsákokkal, amelyek akkor kaphatók voltak, mert azok kényelmetlen csomagként lógtak a hát alsó részén. Egy magazinban azt olvasta, hogy a nehéz terhet magasan, a háthoz közel kell vinni, és egy hegyi túrára való felkészülés során fából készített egy hátizsák keretet magának, amelyre rávarrt egy vásznat a hordozás megkönnyítésére. A hegyekben a hátizsákját nagy érdeklődéssel vizsgálta a többi túrázó, Åke pedig több megrendelést is kapott.

A hátizsák keret a Fjällräven vállalat indító terméke volt, amelyet Åke Nordin alapított tíz évvel később szülővárosában, Örnsköldsvikben.

Közkedvelt klasszikusok

Több mint 50 év telt el azóta, hogy a Fjällräven útnak indult, és ma a Fjällräven felszereléseket a túrázás rajongóinak generációi használják és ismerik el, világszerte. Az idők során több termék többé-kevésbé klasszikussá vált, mint például a Greenland dzseki 1968-ból, a Vidda nadrág 1999-ből, a Kånken hátizsák 1978-ból és az 1974-ben megalkotott Expedition pehely dzseki. Továbbá számos termék kapott különleges elismerést funkciójának vagy környezettudatos tervezésének köszönhetően. Ilyen például a Keb nadrág vagy a Kajka hátizsák, hogy csak a legújabb példákból említsünk néhányat.

A vidéki táj ad ihletet

A fejlesztés folytatódik, és azokat, akik a Fjällrävennél dolgoznak, túrázás közben továbbra is új termékek és megoldások létrehozására inspirálják a vidéki tájak. Pontosan ugyanúgy, ahogyan 1960-ban elkezdődött, lelkesen dolgozunk a tartós, örökzöld, és praktikus szabadidős felszerelések létrehozásán, tetteinket az emberek, az állatok és a természet iránt érzett felelősség vezérli, továbbá fenntartjuk és ösztönözzük a szabadidős tevékenységek iránti érdeklődést.

A Fjällräven nemzetközi honlapján www.fjallraven.com még többet olvashat a vállalatról, termékfilozófiánkról, történetünkről és a fenntarthatósággal kapcsolatos munkánkról. A honlap angol nyelvű, de elérhető német és svéd nyelven is.

Munkánkat a www.facebook.com/Fjallraven oldalakon is követheti. Kérdéseket is tehet fel nekünk a Facebook oldalunkon.

Viszontlátásra, valamelyik helyszínen!