Termékkeresés:

Felelősségvállalás

Cégünk társadalmi felelősségvállalása

A Fjällräven olyan tartós, kopásálló, praktikus és korszerű termékeket gyárt, melyek a környezetre legkevésbé ártalmasak. Ez a gyártási filozófiánk a Fjällräven 1960-as alapítása óta.

Fontos számunkra, hogy a jövő generációinak életminősége ne legyen rosszabb, mint a miénk, ezért a fenntartható környezetvédelmi, gazdasági és társadalmi fejlődés biztosítása munkánk egyik alapelve. Ennek szellemében alakítottuk ki 2013-ban cégünk társadalmi felelősségvállalását szabályozó központi irányelvünket A Fjällräven alapelvei néven.

Ezt az elvet követjük számos területen: az általunk használt gyártási eljárásoktól és anyagoktól kezdve az állatvédelmi célú kezdeményezésekig, valamint munkatársaink munkakörnyezetének és munkafeltételeinek kialakításáig. Ugyanez a törekvés jellemzi a szabadtéri időtöltéshez és a természethez kapcsolódó ismeretterjesztő tevékenységünket, melynek része például a „Fjällräven Polar” és a „Fjällräven Classic” verseny. De ez nem minden! A veszélyeztetett skandináv sarki róka megmentése érdekében például gyakorlati lépéseket is teszünk (ez az állat különösen kedves számunkra, hiszen cégünk névadó állata: a sarki róka svédül „fjällräv”).

Látogasd meg a CSR portálunkat

A fenntarthatóság különböző kérdéseiről és A Fjällräven alapelvekrészleteiről és célkitűzéseiről nemzetközi CSR portálunkon olvashatsz bővebben. A portál angol nyelvű, de elérhető német és svéd nyelven is.

Munkánkat a www.fjallravenbloggen.com és awww.facebook.com/Fjallraven oldalakon követheted. Kérdéseket is tehetsz fel nekünk a Facebook oldalunkon.

„Meggyőződésünk, hogy kizárólag akkor élvezhetjük a továbbiakban is a kiegyensúlyozott ökoszisztémával rendelkező egészséges természeti környezetet, ha hozzájárulunk a védelméhez és megőrzéséhez”. 

A következő témákról olvashatsz CSR portálunkon:

• Az anyagok kiválasztása és a gyártási módszerek Folyamatosan javítjuk munkamódszereinket, mindig jó nyersanyagokat választunk, és csökkentjük víz-, energia- és vegyszerfogyasztásunkat.

• Állatvédelem Soha nem hagytuk, hogy az állatok rossz bánásmódban részesüljenek termékeink gyártása során, és többek között ez az egyik oka annak, hogy iparágunkban mi rendelkezünk az egyik legszigorúbb pehelygyártási folyamattal.

• Tisztességes munkakörülmények Célunk a munkafeltételek javítása és hogy kézzel fogható, pozitív módon járuljunk hozzá alvállalkozóink társadalmi fejlődéséhez.

• Jólét és egészség Nagyon fontos számunkra, hogy munkatársaink egészséges és biztonságos körülmények között dolgozzanak.

• Szabadtéri időtöltés ösztönzése Szeretnénk minél több emberrel megszerettetni a szabadtéri időtöltést és minél többet tanítani nekik a természetről, mert az a meggyőződésünk, hogy ezáltal lesznek igazán elkötelezettek a természetvédelem iránt.

Tudjon meg többet a Fjällrävens felelősségeket www.fjallraven.com