Termékkeresés:

article

A G-1000 négy típusa

A G-1000 a Fjällräven saját fejlesztésű, kopásálló és sokoldalú anyaga, amely már klasszikusnak számít a túrázásban és amely a legkülönfélébb kalandokra csábít, az év bármely szakában.

A sűrű szövésű ruhaanyag 65% poliészterből és 35% pamutból készül, és Greenland Wax viasszal van átitatva. A két anyagnak ez a találkozása teszi a G-1000-et rendkívül tartóssá, nagyon jól szellőzővé és széllel, vízzel szemben ellenállóvá. Ezenkívül a G-1000 szúnyogbiztos (a G-1000 Lite kivételével), és szinte 100%-os védelmet nyújt a nap ultraibolya (UVA és UVB) sugárzása ellen. Tökéletes viselet a nagyszerű természet korlátozások nélküli felfedezéséhez.

A G-1000-nek négy különböző típusa van. Mind a négy megtartotta az eredeti szövet előnyeit, de mindegyiknek megvannak a maga sajátos tulajdonságai is.

Bevezetünk új Eco változatokat is, melyek újrahasznosított poliészterből és organikus pamutból készülnek. Organikus pamutunk gyapotját ellenőrzött gazdaságokban termesztik, és az igazán tartós anyaghoz szükséges megfelelő hosszúságú rostszálakkal rendelkezik. Így az Eco változatok ugyanolyan tartósak és praktikusak, mint a többi típus.

G-1000 Original – az eredeti tartós anyag

65% poliészter, 35% pamut. A G-1000 Original a kényelmes Fjällräven túraruházat eredeti szövete. Sátorszövetként kezdte a pályáját, de túl nehéznek bizonyult ahhoz, hogy könnyű sátor készülhessen belőle. Minden elképzelhető körülmények között kipróbálták, így sarkvidéki és szubarktikus expedíciókon és éles kövekkel teliszórt erdei tisztáson tartott kávészüneteken is.

Eco változatban is kapható: G-1000 Eco

G-1000 Silent – Puha és megnyugtató

65% poliészter, 35% pamut. A G-1000 Silent az eredeti tartós ruhaanyag kefélt, puha és megnyugtató változata. A felület kefélése némileg gyengíti a szövetet, viszont nem suhog, és ez hasznos vadászaton, vadvédelmi munkához. Munkához és a szabad terepen egyformán kiváló viselet.

G-1000 Lite – Könnyű és hűs

65% poliészter, 35% pamut. A G-1000 Lite az eredeti szövetváltozatnál könnyebb és vékonyabb, ideális könnyű nyári  túraviselet, miközben utazásain a megpróbáltatásokat is jól állja. Az anyag hasadásgátló (ripstop) szövéssel készült, ami azt jelenti, hogy viszonylag kis súlya ellenére rendkívül tartós. Felhívjuk figyelmét, hogy a G-1000 Lite nem szúnyogbiztos.

G-1000 HeavyDuty – egy még erősebb anyag

A G-1000 HeavyDuty a szövet extra tartós változata, amit szinte lehetetlen elnyűni (a laboratóriumi vizsgálatok rendkívül jó eredményekkel zárultak). Hátizsák és táska készül belőle, illetve azoknak a ruhadaraboknak a megerősítéséhez alkalmazzuk, amelyek kivételes tartósságot igényelnek.

Eco változatban is kapható: G-1000 HeavyDuty Eco