Termékkeresés:

article

A G-1000 ruhadarab mosása

A teljesen G-1000 anyagból készült ruhadarabok 40°C-on géppel moshatók. A pehelytollal vagy szintetikus anyaggal bélelt ruhák, valamint a G-1000 és egyéb szövetek kombinációjából álló ruhadarabok a rajtuk található tisztítási utasításoknak megfelelően moshatók. A G-1000-ből készült ruhadarabok Greenland Wax-szal impregnáltak, ez azonban nem árt a mosógépben lévő többi ruhának, így waxolt ruháit minden más ruhával együtt is moshatja. De mint minden esetben, itt is ügyelni kell a hasonló színű ruhák együtt mosására.

Az impregnálás és a viaszréteg helyreállítása

Az eredeti Greenland Wax impregnálás csak két-három mosást követően ázik ki a G-1000 ruhából, így azt nem szükséges minden egyes mosás után újrawaxolni. Ha egyszeri mosás után úgy érzi, hogy a viasz beszívódott a szövetbe, a viaszréteget meleg, száraz, szárító helyiségben vagy alacsony hőfokú vasalóval helyre lehet állítani. A hő kiszabadítja a viaszt a szövetből és amint kiveszi a szárítóból, érezhető lesz a különbség.

Mosási tippek a kalandtúra előtt

Viasz nélkül a G-1000 szövet levegősebb és maximálisan szellőzik. Ezért gyakran célszerű a viaszt kimosni a ruhából, ha meleg éghajlaton akarja viselni, például nyáron vagy trópusi utakon.