Termékkeresés:

article

A G-1000 waxolása más szövetekkel együtt

Teljesen G-1000 anyagból készült ruhák esetén többféle módszer alkalmazható a Greenland Wax beolvasztásához: használhat hajszárítót, forrólevegős pisztolyt, vasalót; olvaszthatja a kempingtűzhely felett, szárítóban vagy akár szárítógépben is. Kezdje alacsony hőmérsékleten, és fokozatosan növelje a hőt, amíg azt nem látja, hogy a wax elkezd beleolvadni a szövetbe (kb. 55-60°C hőmérsékleten). 

A hibrid ruhákat, pehely vagy szintetikus bélésű ruházatokat, illetve a Hydratic anyaggal bélelt vízálló G-1000 ruhákat egy kicsivel óvatosabban kell waxolni. A wax olvasztásakor jön elő a különbség: kezdetben a waxot ugyanolyan hosszú mozdulatokkal vigye fel, mint amikor teljesen G-1000 anyagból készült ruhát waxol, így egyenletes vékony réteg keletkezik.

Hibrid ruhák waxolása

A hibrid ruhák többféle anyag kombinációjából készülnek. Lehet például G-1000 és sztreccs anyag (gyakran Nylon 6.6) mint a Keb nadrágokban, vagy G-1000 Lite és MT, mint az Abisko terméksorozat számos ruhadarabjában. Elvileg a hibrid ruhadarabot ugyanolyan egyszerű waxolni, mint azt, amely kizárólag G-1000-ből készült, csak kicsit óvatosabban kell a viaszt a szövetbe olvasztani.

A Greenland Waxot hosszú mozdulatokkal vigye fel a ruhadarab G-1000 anyagú részeire, majd olvassza be a waxot a szövet szálaiba. A legpraktikusabb hajszárítóval waxolni, de ha vasalót szeretne használni, akkor állítsa a legalacsonyabb fokozatra, majd fokozatosan emelje a hőmérsékletet, amíg azt nem látja, hogy elkezd olvadni a viasz. Ne waxoljon sztreccs vagy MT szöveteket.

A pehellyel bélelt ruhadarabok waxolása

A G-1000-ből készült pehely bélésű ruházatba a legegyszerűbben úgy lehet beolvasztani a waxot, ha alacsony hőfokra állított szárítógépbe teszi a ruhadarabot. Hajszárítót is használhat erre a célra. Ne feledje, hogy a pehely általában egy védő, szintetikus bélésbe van töltve, amely nem engedi a pelyhet kibújni a szöveten keresztül. Ez a bélésanyag a G-1000-nél jóval érzékenyebb lehet a hőre. Ez az egyik oka annak, hogy nem javasoljuk a pehellyel bélelt, G-1000-ből készült ruha vasalását.

Szintetikus anyaggal bélelt ruhadarabok waxolása

A szintetikus béléssel készült G-1000 ruhadarabok waxolását legjobban hajszárítóval lehet elvégezni, de forrólevegős pisztolyt is használhat (ne felejtse alacsony fokozatra állítani, különben igen óvatosnak kell lennie, hogy ne tegyen kárt a ruhában.) Alternatív megoldásként beteheti a ruhát melegedni a szárítóba, a legalacsonyabb hőfokozatra állítva.

Hydratic bélésszövetű ruhák waxolása

A Hydratic anyaggal bélelt vízálló G-1000 ruhák waxolását legkönnyebben hajszárítóval lehet elvégezni, de forrólevegős pisztolyt is használhat (ne felejtse alacsony fokozatra állítani, különben igen óvatosnak kell lennie, hogy ne tegyen kárt a ruhában.) Alternatív megoldásként beteheti a ruhát melegedni a szárítóba, a legalacsonyabb hőfokozatra állítva.  

Karácsony előtti szállításhoz a rendelés határideje: 2015-12-17T15:00 Meghosszabbított Karácsonyi Áru Visszaküldés 2016. január 15-ig, a 2015. november 20. és december 31. közötti rendelésekre