Termékkeresés:

article

A hálózsák kiválasztása

Hogy kicsit könnyebbé tegyük a megfelelő hálózsák kiválasztását összgyűjtöttünk néhány dolog, amit érdemes fontolni, hogy megtaláld a valóban legmegfelelőbb hálózsákot.


Johan Skullman a szabadtéri szakértő és a termék speciális adja a legjobb tippeket választotta a hálózsák.

Hőmérséklet

Örök szabálynak tekinthető, hogy mindig jobb felkészülni a hideg időjárási körülményekre. Így célszerű olyan hálózsákot választani, ahol a hőmérsékleti tartományának extrém zónája felülmúlja azt a hőmérsékletet ahol te a zsákot használni kívánod. Hiszen ha a hálózsákban túl meleg lenne a cipzárat mindig könnyedén megnyithatod szellőzés végett. Nyári táborozáshoz a kb +5c, tavasszi és őszi kempingezéshez egy kb -10c körüli, míg a téli túrákhoz érdemes egy -20c körüli extrém hőtartománnyal rendelkező hálózsákot beszerezni. Kínálatunkban minden évszaknak megfelelő hálózsákokat találhatsz! 

Összsúly

Mennyi súlyt szeretnél cipelni? Találhatsz a túráidra olcsóbb hálózsákot, mint a mi Fjallreven hálózsákjaink, de az extra tömeg a hátizsákodat feleslegesen nehézzé tehetik. Általánosságban megjegyezthetjük, hogy a pehelyhálózsákok mindig valamivel könnyebbek, mint a szintetikus töltettel rendelkező hálózsákok.

Kis méret

Még ha a hálózsák könnyű is, érdemes tovább keresni ha az a könnyű zsák túl sok helyet foglal el, túl „testes”. A rendelkezésre álló hely egy szűkös erőforrás, amire mindig figyelned kell! A pehely hálózsákokat általában mintegy fele akkorára lehet tömöríteni, mint egy azonos méretű szintetikus töltettel rendelkező hálózsákot.

Hosszméret

A hálózsákjaink normál és hosszú méretben kerülnek forgalomba, hogy a legmegfelelőbb hosszméretet tudjuk megalkotni a neked.

A hőszigetelés típusa

Pehely vagy szintetikus töltés, mint a Supreme Microloft? Nos, ez teljesen rajtad áll, hogy melyiket  választod. A pehely hálózsákok kevesebb súlyúak és kisebb térfogatúvá összenyomhatóak. A szintetikus hálózsákok jobban ellenállnak a nedvességnek, és könnyebb tisztán tartani őket.