Termékkeresés:

article

A héjkabátok

A héjkabátok legfőbb funkciója, hogy védelmet nyújtsanak a szél és az eső ellen. A réteges öltözködés fontos része, ami segíti a felesleges nedvesség távozását is. Héjkabátokat elsődlegesen a következő három anyagtípusból készítünk:

G-1000: Erős, tartós és rugalmas
Hydratic és ECO-SHELL: Vízálló, szélálló és légáteresztő
MicroTravel: Könnyű, légáteresztő és gyorsan száradó

Még több információ a különböző héjkabátokról itt:

G-1000-es héjkabátok - tartós, lélegző és sokféle módon használható

Héjkabátjainkat túlontúl gyakran használjuk! Olyan ez már mint egy rossz szokás, még ha nem is esik az eső, mi vízhatlan héjkabátjainkért nyúlunk. Ennek egyik magyarázata az lehet, hogy igen sokan túlértékelik a membrán ruhadarabok "lélegző"képességét és tartósságát. Természetesen ezek az anyagok valóban egy bizonyos mértékű légáteresztő funkcióval bírnak és védelmet nyújtanak a természet zordabb körülményei között is - de meg sem közelitik a G-1000-es anyagból készült kabátokat.

A strapabíró és sokféle módon használható G-1000-es kabátok kiváló alternatívát nyújtanak egész évben. Hiszen hihetetlenül kopásállóak, szél-és vízállóak, mitöbb védelmet nyújtanak az idegesítő szúnyogok ellen is. Összehasonlítva egy membrán kabáttal a G-1000 verhetetlen a szellőzés terén is. Sőt mindezt fokozhatod a Grönland Wax segítségével!

Ha egy időtálló héjkabátot keresel, amely ellenáll a durvább körülményeknek is, akkor egy G-1000-es anyagból készülő kabát tökéletes lesz a számodra.

Hydratic vagy ECO-SHELL héjkabátok - vízálló, szélálló és légáteresztő

Ha teljeskörű védelemet szeretnél a szél, a víz és a hó ellen, ugyanakkor fontos, hogy a felesleges nedvesség megfelelő módon eltávozzon, akkor számodara a Fjällräven héjkabátok Hydratic vagy ECO-SHELL anyagból lesznek a tökéletesek.

Héjkabátjaink szárazon fognak tartani a legszélsőségesebb esőzések során is legyen az több napos túrázás, utazás, mászás. A Hydratic és az ECO-SHELL távol tartja a szelet, ami másképp pillanatok alatt elfújná a testmeleget. A szél sajnos kikerülhetetlen szélsőségesen hideg éghajlaton vagy nagy magasságokban. Héjkabátjaink a felesleges nedvességet, izadságot kétféle módon segítenek eltávolítani: egyrészt az anyagon keresztül, a mikroszkopikus pórusokok révén, amelyek kisebbek, valamint az ötletes szellőztetési megoldások segítségével, mint hálós zseb és a speciális gallér.

Ha esőben is szeretnéd növelni a túra intenzitást anélkül, hogy elöntsön a verejték, ne hagyd ki a ki a Hydratic vagy ECO-SHELL anyagból készülő Fjällräven héjkabátot.

MicroTravel (MT) héjkabátok- hűvösen tart, gyorsan száradó és könnyű

Ezek a kabátok tavaszi és nyári használatra lettek kialakítva, illetve szafarikhoz és minden egyéb melegebb szélességi körbe tervezett kalanadhoz. A MicroTravel (MT) héjkabátok hűvösen tartanak, gyorsan száradnak és a káros UV-sugárzás ellen is védelmet nyújtanak. Mitöbb az MT héjkabátok szinte teljesen gyűrődésmentesek. Súlyuk hihetelenül kevés és gyakorlatilag szinte semmi helyet nem foglalnak a poggyászodban. Rengeteg praktikus zsebbel és több hozzáadott funkcióval rendelkeznek, megkönnyítve életünket a túra alatt.

Ha szeretnéd hogy a hőségben valami hűvösen öleljen át a MicroTravel (MT) héjkabát lesz a legjobb választás.