Termékkeresés:

article

A legnagyobb veszély

A legtöbb ember azért utazik Afrikába, hogy a lássa a kontinens Nagy Ötösét: az afrikai elefántot, az oroszlánt, a bivalyt, a leopárdot és az orrszarvút. Annak kockázata, hogy ezen állatok valamelyike megtámadja az embert igen minimális. A valóságban a szavannán az öt legnagyobb egészségügyi veszélyt a malária szúnyog, a cecelégy, az UV-sugárzás, a kiszáradás és az élelmiszer-mérgezés jelenti. A legrosszabb esetben, ezek a veszélyforrások kockáztathatják az egyén életét. És ez már nem az, amit mi minőségi időtöltésnek tartunk.

Szafarin részt venni az egyik legfantasztikusabb módja a terület állat- és növényvilágának megismerésére. A legutolsó dolog, amit ekkor bárki is kíván, az út során való lebetegedés. Az alábbiakban nagyszerű ötleteket sorolunk fel arra, hogy hogyan lehet elkerülni néhány valós veszélyt.

Veszélyes napsugarak

A Fjällräven MT (mikro-travel) szövet véd a leégéstől, a napszúrástól és a veszélyes UV-A (alfa) és UV-B (béta) sugárzástól. A napsugárzás rendkívüli erős a tróusokon, ezért érdemes mindig naptejet használni és széles karimájú kalapot viselni, mint például a Fjällräven Marlin Hat. Teljes biztonságban tudhatod magad a nap ellen, ha ugyanebből az anyagból készült kabátot és nardágot viselsz. Az MT anyag másik nagy előnye, hogy rendkivül könnyű és kivállóan szellőzik.

Betegségek piciny hordozói

A legelterjedtebb fertőzőbetegség a malária, amely elsősorban szúnyogok által terjed. Ha orvosi segítség nem érkezik időben, a malária halálos is lehet. Az egyik megoldás hogy elkerüljük a szúnyogcsípést, ha hosszú szárú nadrágot és felsőrészt viselünk. A Fjällräven új kabátjai pont arra fejlesztették ki, hogy megvédjenenek ezen kellemetlenségektől utazásaid során. Természetesen mindig szedj malária elleni tablettát!

A legtöbb ruhadarabb a Fjällräven Travel kollekcióban a saját fejlesztésű MT (mikro-travel) anyagból készül, ami speciális keveréke a mikro-poliamidnak és fésült pamutnak. A magas gallér szintén segítséget nyújt a szúnyogok és a nap ellen. A nadrágokon és felsőkön található ötletes zsebes megoldások ezen kollekció alapvető védjegyei, így tökéletes útitársaddá válhatnak.

Csomagolj okosan

Amikor egész nap kint vagy a tűző nap alatt és erősen izzadsz a kiszáradás veszélye komollyá válhat. Igyekezz sok folyadékot fogyasztani és mindig legyen nálad egy praktikus, strapabíró táska, mint a Fjällräven Vintage válltáska, megpakolva ivóvízzel, élelmiszerrel és gyógyszerrel.

Szóval, hova is tűnik az a sok folyadék? A legtöbbet valójában kiizzadod és a ruhád szívja fel. Ha azonban MT (mikor-travel) anyagból készült ruhadarabokat választasz, akkor nem kell sokáig nyirkos ruhában járkálnod. Az MT egyharmada idő alatt szárad meg, mint a pamut. A belőle készült ruhák szinte teljesen gyűrődésmentesek, ami ideálissá teszi őket a trópusi éghajlaton való utazásokhoz, kalandokhoz.

Bízz az MT (micro-travel) felszerelésedben

A megfelelő felszereléssel és a helyes tudással felfegyverkezve, egészen biztosan nem fogsz áldozatul esni Afrika öt legnagyobb veszélyének. A Fjällräven Travel kolleció darabjai révén az utazás csak még kényelmesebbé válik. Amikor teljesen megbízhatsz a felszerlésedben, akkor tudod csak igazán szabadon befogadni a rád váró élményt.