Termékkeresés:

article

A túrabakancs gondozása

A jó túrabakancs védi a lábunkat és nehéz terepen, különösen súlyos teher cipelése esetén, megfelelő alátámasztást biztosít. Ezért kerülnek a kiváló minőségű bakancsok olyan sokba. Annak érdekében, hogy a bakancsunk minél tovább tartson, megfelelő gondozásra van szükség. Mi a teendő:

A bakancs szárítása

Soha ne tegye fűtőtestre, illetve szárítóba, hogy gyorsabban száradjon. Szobahőmérsékleten szárítsa, lehetőleg újságpapírral kitömve. Legyen óvatos, ha nyílt tűz vagy kandalló közelében szárítja. A túl nagy hő károsíthatja a talp ragasztását és kiszáríthatja a bőrt.

Tisztítás

A legjobb a bakancsot minden kirándulás után, illetve kezelés előtt kitisztítani. Vegye ki a cipőfűzőt és a talpbetétet, valamint a talprészbe szorult köveket, stb. Langyos vizet és kefét használjon. Tisztítsa meg a bakancs belső szövetrészét, mert a sókristályok és baktériumok rossz szagot okoznak. Ha a bakancs vízálló Gore-Tex membrános, a szennyeződés és a só csökkenti a légáteresztő-képességet (az elzáródott membrán majdnem olyan, mintha műanyag fóliába csomagolnánk a lábunkat).

A bőr kezelése

A bőrbakancsok kezelésére a legjobb az olaj vagy a viasz. Sokan úgy gondolják, mindegy melyiket használjuk, pedig a viasz a felületen marad és ott képez a nedvességnek ellenálló réteget, míg az olaj mélyen behatol a bőrbe és nem csak kitölti, hanem meg is őrzi annak puhaságát. Még a Gore-Tex membrános bakancsokat is kezelni kell, hogy megtartsák vízállóságukat. A membrán a bőr belső oldalán helyezkedik el, ami annyit jelent, hogy, ha a bőr átnedvesedik, csökken a légáteresztő-képesség.

Kézzel kenje fel a viaszt. Körkörös mozdulatokkal dörzsölje, hogy ujjának melegére megolvadjon. Csupán vékony réteget vigyen fel, ne maradjon sárga anyag a bakancson. A folyékony viasz felviteléhez használjon szivacsot vagy rongyot. Fordítson fokozott figyelmet a varratokra és ne hagyja ki a nyelvet sem. Kenje be a fűzőszemeket is, mert a viasz megóvja őket a rozsdásodástól. Ne feledje, hogy kezelés után minden bőr kissé sötétebb lesz.

Nubuk és szarvasbőr

A durva felületű, szarvasbőrhöz hasonló bőröket nubuknak hívjuk. Ha meg szeretnénk őrizni ezt a kialakítás, használjon nubuk vagy szarvasbőr impregnálást. Ez megóvja a bakancsot a nedvességtől és a szennyeződéstől, de nem őrzi meg az anyag puhaságát. Ha szeretnénk megnövelni bakancsunk élettartamát, bizonyos helyeken viaszt vagy olajat kell használnunk.

Bőr és szintetikus keverékek

A bőrből és szintetikus anyagokból készült bakancs bőrét viasszal vagy olajjal kell kezelni, illetve textil impregnáló anyaggal, pl. Armour, befújni. Az Armour vagy szövet/bőr impregnáló az egész bakancson használható.

Gumicsizmák

A gumicsizmákat vízzel és szappannal tisztítsa. A szappan glicerint tartalmaz, amely megőrzi a gumi lágyságát és rugalmasságát. A gumicsizma szilikonolajat tartalmazó ápolóval is kezelhető.

Karácsony előtti szállításhoz a rendelés határideje: 2015-12-17T15:00 Meghosszabbított Karácsonyi Áru Visszaküldés 2016. január 15-ig, a 2015. november 20. és december 31. közötti rendelésekre