Termékkeresés:

Békés, szabadtéri élményekben gazdag tél kívánunk!

Öt karácsonyi tippet gyűjtöttünk össze a nagyszerű és a nem annyira nagyszerű időjárás esetére. Azért, hogy mindenre fel tudjon készülni...néhány havas tevékenységet is számba vettünk.

Túra természetvédelmi területen vagy nemzeti parkban

A túrázást hagyományosan tavaszi-nyári-őszi tevékenységnek tekintjük, de amikor rövidek lesznek a napok, megfeledkezünk kedvenc helyeinkről. Ne tegyük! A túraösvények most is várják látogatóikat, a színek természetesen nem annyira változatosak, de nem kevésbé festőiek. Tegyen a hátizsákjába egy termoszt, valamit, amire leülhet, némi harapnivalót egy extra réteg ruhát és máris útnak indulhat. A természetvédelmi területekről és a közelben lévő, új túraútvonalakról a közeli természetjáró egyesületben kaphat tájékoztatást.

Tábortűz, kávé és bukfencezés

Télen a szabadban igazán csípős lehet a hideg! Ezért tegye azt, amit az ember ősidők óta megtesz – gyújtson tüzet! Mivel nem törhet le ágakat a fákról, jó ötlet, ha magával visz némi tűzifát, gyufát és egy kést vagy baltát, a tűzgyújtáshoz (talán már ez is olyan érzetet kelt egyesekben, hogy kint vannak a nagyszerű természetben?).

Vigye magával családtagjait és barátait is, és keressenek egy szélárnyékos vagy szélvédett helyet. Gyújtsa meg a tábortüzet, kínálja meg a többieket a hátizsákjában magával hozott étellel és itallal, és élvezze a társaságot a tűz körül. Amikor már érezhető a meleg és az energia kezd szétterülni, ez a legjobb idő a játékra: bújócskára, bukfencezésre, kacsázásra, amelyeket, kortól függetlenül, nem méltányolunk eléggé.

Kincskeresés GPS-szel vagy mobiltelefonnal

A geocaching egyfajta kincskeresés GPS segítségével, amikor „rejtekhelyeket“ keresünk az interneten megadott koordináták alapján. Vidám módja ez váratlan helyek felfedezésének, ugyanakkor problémamegoldó elemet is magába foglal. A nehézségi fok különféle lehet, az egyszerű koordinátáktól kezdve olyan rejtekhelyekig, amelyek megtalálása matematikai feladványok megoldását, vagy rejtjelezett kód megfejtését kívánja meg. A www.geocaching.com és a www.geocaching.hu honlapon megtudhatja, hogyan kezdhet bele. Itt olyan letölthető appot is talál, amely segít az első keresésben, amelyhez a mobiltelefonját kell használnia. Vigye magával a családját is, vagy hívja ki versenyre a barátait, ki ér oda először!

Mintegy kétmillió geoláda van elhelyezve szerte a világban, egy valószínűleg ott van az ön közelében is! Csak el kell indulnia és meg kell keresnie.

A sátor kipróbálása a hidegben

Nincs olyan szabály, amely azt mondaná, hogy a sátorban kell aludnia, csak azért mert már felállította.  Ha csak egy szélvédett helyen szeretne meginni egy kávét, egy jó helyet akar a gyerekeknek, vagy gyakorolni szeretne, remek móka a sátor felállítása még a tél közepén is. Nem kis feladat ez, ha erős a szél és fagyott a talaj – ez alatt a sátorral töltött idő alatt talán olyan tapasztalatokra tesz szert, amelyeket hosszabb túrákon is hasznosíthat majd. Készüljön fel a kíváncsiskodó kérdésekre és a szomszédok és az elhaladó gyalogosok furcsálló tekintetére... És természetesen: némi mókázásra a sátorban.

Tervezze meg a következő kalandot

Vannak napok, amikor az időjárás nem igazán csalogató (bár mi biztosak vagyunk abban, hogy igaz a mondás: nincs olyan, hogy rossz idő). A karácsonyi ünnepek kifejezésben elrejtve ott a „szabad idő“ is, és jó ötlet lehet néhány tevékenységet az igazán rossz időre tartogatni. A könyvtár nagyszerű cél lehet ilyen napokon, és miért ne töltenénk az időt a következő kaland megtervezésével? Keresse meg a túrázással kapcsolatos kiadványokat és böngéssze a túramagazinokat, és szinte biztos, hogy újabb ötleteket fog felfedezni a hétvégékre és a szünidőkre. Ilyenkor lehet álmodozni és tervezni.

Időtöltés a hóban

Ásson menedéket a hóban

Ha havas a talaj a játékok és tevékenységek száma szinte végtelen. Egyik szabadtéri tevékenység, amelynek legközelebbi téli túráján hasznát is láthatja menedékhely (bivak) ásása a hóban. Ez lehet egészen komoly feladat is, és különféle technikák alkalmazását igényli, attól függően, milyen vastag a hó, de ez jó gyakorlat a fantázia megmozgatására és a fizikai erőnlét fokozására is. A gyermekek számára a menedékhely egy hókunyhó lesz, és ez néhány jó barát társaságában remek hely lehet egy kávézásra.

Mit rejt a hó...kiderítheti egy lavina adó-vevővel

Ha ön azok közé tartozik, akik szívesen másznak meg hegycsúcsokat, akkor lehet, hogy van egy lavinakeresője vagy adó-vevője is, hogy a helyes túrázó kifejezést használjuk. Keresse elő, és hívja el néhány barátját saját készülékükkel egy vidám keresőversenyre kint a hóban (természetesen ezt hó nélkül is megteheti, de akkor több gondot kell fordítania az elrejtésre).

A feladat egyszerű: a csoport egyik tagja azzal kezdi, hogy az adó-vevőjét elrejti (beteszi egy táskába vagy hátizsákba) miközben a többiek másfelé néznek. A többi résztvevő pedig a lehető leggyorsabban megkeresi az adó-vevőt a saját készülékével. Az nyeri a játékot, aki először megtalálja, és jutalmul legközelebb ő lesz az, aki elrejtheti az adó-vevőt.

A játék variálható az adó-vevő mellett elrejtett kincsekkel, és nehezíthető azzal, hogy egyszerre több adó-vevőt rejtenek el. (Fontos dolog, hogy mielőtt elrejti az adó-vevőt, kapcsolja azt be, különben a játék igazán cseles lehet!)

Békés, szabadtéri élményekben gazdag karácsonyt kívánunk!

Karácsony előtti szállításhoz a rendelés határideje: 2015-12-17T15:00 Meghosszabbított Karácsonyi Áru Visszaküldés 2016. január 15-ig, a 2015. november 20. és december 31. közötti rendelésekre