Termékkeresés:

article

Étkezés

A helyi specialitásokat természetesen nem szabad kihagyni útjaink során. A thai curry, a libanoni kibbeh vagy az argentínai marhahús csodás élvezetet nyújthat az ízlelőbimbóknak. Annak érdekében azonban, hogy az utazást ne rontsa el egy kellemetlen betegség, itt összegyűjöttünk néhány hasznos tanácsot:

Jótanácsok

• Mindig az általad készített ételek a legbiztonságosabbak
• Ne felejtds a gyümölcs- és zöldségféléket tiszta vízzel megmosni
• Igyekezz a legjobb higiéniai feltételeket megteremteni a főzés során
• Ne engedd hogy gyomorproblémákra panaszkodó személyek ételt készítsenek!

Víz

Több országban nem lehetünk teljesen biztosak a csapvíz megfelelő minőségében. Ha nincs szerencséd, kórokozó bakériumokkal, parazitákkal teli az ivóvíz. Ezt jobb nem meginni, így a biztonság érdekében csak palackozott vagy előzetesen felforralt vízet fogyassz! Igyekezz legalább két palack vizet mindig magaddal vinni. Ne feledd, hogy a fogmosáshoz haszált víznek is tisztának kell lennie!

Élelmiszer

Az étkek kiválsztása során mindig válasszd a tökéletesen megfőtt vagy sült / grillezett falatokat, amelyeket lehetőleg gőzölgő forró tányéron szolgálnak fel. Elővigyázatosnak kell lenni a csapvízben elöblített saláták, gyümölcsök estében is. Talán nehéz, de igyekezzünk ellenállni a fagylatnak és a tejturmixoknak is.