Termékkeresés:

Greenland Wax

Méhviasz és paraffin a bevált impregnálás eszköze

Greenland Wax impregnálást alkalmazunk a Fjällräven minden egyes G-1000 termékén. A waxot, azaz viaszt ugyanaz a svéd családi vállalkozás állítja elő már az 1960-as évek vége óta. A recept titkos, de az alapanyagok egyszerűek: tiszta paraffin és kiváló minőségű méhviasz. Ezért a Greenland Wax mindenféle vegyszeralapú impregnálószernél környezetkímélőbb megoldás.

Azon felül, hogy a waxolás szél- és vízállóvá teszi a terméket, fokozza a tartósságát és a G-1000 anyag élettartamát is meghosszabbítja.

Kémiai adalékanyagokat nem tartalmaz

A paraffin egy olajbázisú termék. Használata nem veszélyes, bőr-irritációt nem okoz, sőt, inkább lágyító hatású, és segíti megőrizni a bőr nedvességtartalmát és rugalmasságát. Paraffint a bőrápoló termékekben, kozmetikumokban és a fizioterápiás kezelések során, például ízületi gyulladások kezelésére is használják. A méhviasz teljesen természetes anyag; a méztermelés mellékterméke és a méhészek gyűjtik össze.

Kézműves termék

Nem túlzás azt mondani, hogy a Greenland Wax tisztán kézműves termék. A paraffint egy nagy üstben olvasztják fel (a hatvanas évek óta ugyanabban az üstben). Amikor eléri a megfelelő hőmérsékletet, méhviasz darabokat adnak hozzá, majd az egészet összekeverik. Ezt a keveréket azután formákba öntik, hagyják kihűlni, majd kartondobozokba csomagolják.

Napjainkban körülbelül 70 000 darab Greenland Wax „tégla” készül évente. Ezek mindegyike ugyanabból az üstből való.

• Hasznos tippek: Így waxold a G-1000 ruháidat
• G-1000: kopásálló és sokoldalúan alkalmazható outdoor anyag

There are no products matching the selection.