Termékkeresés:

Három régió, három kollekció

Svédországban a vadászat nem volt mindig elérhető a köznép számára. Évszázadokon keresztül királyi kiváltságnak számított, és az alsóbb osztálybeliek nem is vadászhattak. 

Öland és a hasonló régiók kizárólag a királyi család számára voltak fenntartva. Az ölandi lakosok csakis háromlábú kutyát tarthattak, mivel azok vadászatra nem igazán alkalmasak. 

Miután a köznép számára is megengedetté vált a vadászat, a svédországi vadászat elkezdte felölteni a mai formáját, amelyben a jávorszarvas-vadászat a Dalälven folyótól északra mindig is a legnemesebb – és egyben a legszigorúbban szabályozott – vadászati formának számított. 

Ma már északon többé-kevésbé mindenki vadászhat. A helyi vadásztársulatok óriási területeken tevékenykedhetnek, ahol elsősorban jávorszarvasra és vadmadarakra vadásznak. Néha szervezett vadászatokra is sor kerül, vadűző kutyákkal, de a legtöbb vadászat nem ennyire szabályozott, és a vadászkutyák póráz nélkül vesznek részt. 

A régi hagyományokat leginkább az ország déli részein őrzik. A déli területekre a nagy, jól szervezett vadászatok a jellemzők,  vadűző kutyákkal,  magántulajdonban lévő földeken. Ezek a vadászatok gyakran állnak kapcsolatban a hagyományos birtokokkal, kúriákkal. 

Ezekben a régiókban ma is szép számban találhatók dámszarvasok, őzek, vadmadarak és vaddisznók. Svédország középső területein mindkét fajta vadászatot gyakorolják. A Svealand régióban számos különböző módszerrel vadásznak vadmadarakra, apróvadakra és nagyvadakra.

A jó minőségű ruházat azonban minden vadász számára elengedhetetlen. A sportos skandináv életmód szakértőiként három kollekciót állítottunk össze, amelyek segítenek megbirkózni a vadászatokon gyakran előforduló kihívásokkal. 

Üdvözölünk a Lappland, a Värmland és a Sörmland kollekció világában!

Karácsony előtti szállításhoz a rendelés határideje: 2015-12-17T15:00 Meghosszabbított Karácsonyi Áru Visszaküldés 2016. január 15-ig, a 2015. november 20. és december 31. közötti rendelésekre