Termékkeresés:

A megfelelő anyagok kiválasztása

Ha sikerül végre kijutnod az erdőbe, biztosan nem a felszereléseddel vagy a ruháddal akarsz majd foglalkozni. Már csak azért sem, mert az rendszerint annak a jele, hogy valami nem egészen stimmel. 

Mi úgy tervezzük meg a vadászfelszerelést, hogy végiggondoljuk, mi mindent tudunk a vadonban eltöltött időről, majd ezt ötvözzük mindazzal, ami a vadászathoz fontos. A vadászoknak időnként nagyon óvatosan kell mozogniuk, hangtalanul és biztonságosan. Ez más helyzetben nem szokott felmerülni szempontként. 

Ha a vadászlesen kényelmesen szeretnéd tölteni az időd, azt javasoljuk, hogy néhány dolgot alaposan gondolj át, mielőtt az erdőbe indulsz.

Fjällrävennél már régóta, minden munkafolyamatunk során szem előtt tartjuk a fenntarthatóság elvét. A vadászfelszereléseink gyártása sem kivétel ez alól a szabály alól. Minden termékünkre szigorú követelmények vonatkoznak mind a felhasznált alapanyagok, mind a termékekszállítás és az üzemeinkben uralkodó munkakörülmények tekintetében. 

Nap, szél és víz

Sokféle technológia létezik olyan vízálló ruhák készítéséhez, amelyek megvédenek az esőtől, de kiengedik a testhőt. 

Fjällrävennél kizárólag olyan anyagokkal dolgozunk, amelyeket fenntartható eljárásokkal állítottak elő. Szintén lényeges szempont, hogy minden egyes ruhadarabunkat szigorú környezetvédelmi követelményeknek megfelelően tervezünk, függetlenül attól, hogy milyen szövetből készülnek: gyapjúból, G-1000-ből, bőrből vagy éppen a saját Eco-Shell membránunkból. 

G-1000

A Fjällräven egyedi G-1000 szövetét nemzedékek óta kedvelik az ügyfeleink. Ez az anyag pamut és poliészter keveréke. Léteznek könnyebb, illetve nehezebb változatai is, vízálló tulajdonsága pedig testre szabható, ha részben vagy egészben bevonjuk Greenland Waxszal. 

Eco-Shell

Az Eco-Shell saját fejlesztésű membránszövetünk. Teljességgel vízálló és szélálló, ugyanakkor kiválóan szellőzik. Három rétegből áll. A középső réteg egy hidrofil membrán, mely a vizet kívülről nem ereszti át, a test irányából viszont szabadon hagyja átáramlani. A külső réteget a fluorozott szénhidrogénekkel való impregnálás helyett olyan kezelési eljárásnak vetettük alá, amely a környezetet nem károsítja. 

Gyapjú

A Fjällräven együttműködik az Abraham Moon skót gyapjútermelő céggel. Ez a klasszikus anyag mind fenntarthatóság, mind tartósság, mind stílus tekintetében a lehető legjobb minőséget kínálja. A gyapjú természetes anyag, amely fantasztikusan működik, ha a minősége és az alkalmazása megfelelő. 

Bőr

A ruháinkon található minden bőrkiegészítő és bőrszegély Svédországban készül hagyományos módon. A felhasznált nyersanyag a lehető legjobb minőségű, és a gyártási folyamat minden lépése megfelel a fenntarthatóság elvének és etikus. 

A G-1000 szövethez hasonlóan a bőr is annál jobban néz ki, minél többet hordják. Környezetvédelmi filozófiánk része, hogy termékeink egy életen keresztül vagy akár még tovább is használhatóak maradjanak.

Zaj

A vadászok számára rendkívül fontos, hogy képesek legyenek hangtalanul mozogni. Ez nemcsak az aktív, gyalogló vadászokra igaz, hanem a vadászlesen várókra is, hiszen az erdőben nekik is el kell gyalogolniuk a vadászlesig. Ha órákon keresztül csendben akarsz maradni, nem elég kikapcsolni a telefont és a rádiót. 

Fontos, hogy a ruházatod is zajtalanul viselhető legyen egyszerű mozgás közben. Mindezt figyelembe véve fejlesztettük ki a G-1000 szövetünk egy különleges változatát, a G-1000 Silent szövetet. Bolyhos felülete szabad mozgásteret biztosít, és zajtalanul mozoghatsz benne a terepen.  

Melegség

A fázásnál kevés kellemetlenebb érzés van a világon. Ráadásul nemcsak kényelmetlen, nemcsak ha sokáig fázol, akár meg is betegedhetsz. Az ítélőképességed is romlik, és fázva és éhesen egyszerűen rosszabb állapotban leszel a lövéshez. 

Ugyanakkor túlságosan átmelegedni sem tanácsos. Éppen ezért vadászruháinkat a vadászat jellege szerint két kategóriára osztottuk: az inkább aktív, illetve az inkább passzív vadászatra valókra. Ezzel együtt az összes ruhadarabunk számos különböző tevékenységre alkalmas, legyen szó nyugodt magányról vagy nehéz terepen történő hirtelen, aktív mozgásról. 

Rejtőszín

Svédországban a legtöbb vadász sötétzöld árnyalatú ruhát hord, narancssárga részletekkel, a biztonságos láthatóság érdekében. 

A vadászat során természetesen döntő tényező, hogy a vadász mennyire képes vizuálisan „beleolvadni” környezetébe, függetlenül attól, hogy az adott környezet zöld vagy fehér. Sokat dolgoztunk hagyományos, olívazöld színű ruháinkkal, de kifejlesztettünk fehér színű téli ruhadarabokat és élénk narancssárga színű ruhákat is, valósághű terepmintázattal.  

Biztonság

Minden vadász tudja, mennyire fontos a lőfegyverek biztonságos kezelése. Néha azonban legalább annyira lényeges a ruhák megfelelő kezelése. Fontos, hogy ne kelljen a ruházatoddal foglalkoznod. A ruha legyen annyira kényelmes, hogy a teljes figyelmedet az aktuális teendőre összpontosíthasd. Hordj megfelelő színű ruhákat, megfelelő rejtőszínnel, megfelelő biztonsági narancssárgával a megfelelő helyeken! 

És ami a legfontosabb: válaszd a megfelelő típusú ruhát, amely jól illeszkedik a vadászat jellegéhez! Így aztán a lehető legjobb formádat hozhatod, mindenki örömére.