Termékkeresés:

G-1000

A Fjällräven közkedvelt szövete, már vadászathoz is!

A vadászok nemcsak azért kedvelik a G-1000 jelölésű szövetet, mert rendkívül tartós, víz- és szélálló, hanem azért is, mert lehetővé teszi a test hatékony szellőzését és a nedvesség elpárolgását. Ha a szövet mégis benedvesedik, gyorsan megszárad tűz mellett, a napon vagy akár a teherautóban is, úton a következő vadászles felé. 

A G-1000 története 1966-ban kezdődik, amikor a Fjällräven egy grönlandi hegymászó expedíción vett részt. Az ottani tapasztalataink nyomán fejlesztettük ki a legelső Greenland dzsekit, melynek anyaga gyorsan népszerűvé vált az alpinisták, túrázók és hegymászók körében. Nem volt ugyan annyira vízálló, mint a többi praktikus ruha, de hatékony védelmet biztosított az elemekkel szemben. Ezenkívül rendkívül tartós volt, szinte elpusztíthatatlan, és annál jobban nézett ki, minél tovább hordták.  

Ha jól bánsz a G-1000 ruháddal, azt akár még az unokáid is viselhetik. Ezt az örnsköldsviki varrodánk is tanúsíthatja, ahová sokan küldik be az örökölt ruháikat átnézésre és átalakításra. Az a titka, hogy a szövetet a különleges Greenland Wax termékünkkel kell kezelni, amely méhviasz és paraffin keverékéből áll. Annyiszor kezelheted, akárhányszor csak akarod: ez csak javít a minőségén. Nem szabad kihagyni az időjárásnak kitett részeket, mint például a vállat és a térdet, de a hátrészt nem szabad bewaxolni, hogy megmaradjon a szellőzési lehetőség. A melegebb hónapokban a viasz könnyen kimosható, így a ruházat jobban fog szellőzni. A G-1000 egyszerű, strapabíró és nagyon hálás szövet. 

Ezért használjuk ezt a szövetet vadászruha-kollekcióinkban is. G-1000 Silent Eco néven kifejlesztettünk egy vadászatra kifejezetten alkalmas, bolyhos, zajtalan változatot. A g-1000 szövetet sztreccsanyaggal kombináljuk, és gondosan megtervezzük a hozzájuk tartozó kapucnit, a zsebeket és a kabátok ujját is. Így a g-1000 most ősszel a legújabb, legérdekesebb vadászruhák közül jó néhánynak az alapanyaga lett.