Termékkeresés:

Az erdőt is szeretjük, nem csupán a vadászatot

Sokféle vadász létezik, és sokféle oka van annak, hogy ki miért megy ki az erdőbe töltött puskával. A Fjällräven számára semmi különlegeset, semmi drámait nem jelent a vadászat: mindig is vadászok voltunk, így hát természetesnek érezzük, hogy vadászruhát, vadászfelszerelést gyártunk.  zonban soha nem maga a vadászat volt tevékenységünk központjában, inkább a szabadban eltöltött idő, a vadon, az erdők, a növények és állatok iránt érzett végtelen érdeklődésünk természetes részeként kezeltük. Egész évben kimegyünk a szabadba, és mindig az időjárás diktálja, hogy éppen mit csinálunk. Ősszel indul a vadászszezon, ekkor szedik az erdei bogyókat is. Túrázásra és gombaszedésre is ez az ideális évszak. Mi mindent egyformán szeretünk, és ez valószínűleg meghatározza a vadászati stílusunkat is. Ha a vadászlesről nem látunk vadat, a környezetünket figyeljük és csodáljuk. A vadászat 99%-át a jelek, a levegő, az étel, a beszélgetések, a benyomások és az élmények teszik ki. A ritkán eldördülő lövés csupán kis része a sok-sok csodálatos, vadászattal eltöltött évnek. 

A mikor ruhát tervezünk, természetes számunkra, hogy felhasználjuk a vadászruházatok és -megoldások tervezésében szerzett 55 évnyi tapasztalatunkat, hiszen ez különbözteti meg a Fjällräven márkát minden egyéb vadászruházattól. Természetszerető emberek vagyunk, akik néha vadásznak. A sátrak, a hátizsákok, a túrázás és a zord időjárás, illetve a túléléshez szükséges felszerelések terén szerzett tapasztalataink eredménye egy skandináv gyökereihez hű vadászkollekció lett, mely egyesíti a hagyományt, a praktikumot, a minőséget és a fenntarthatóságot.

Nem más ez, mint a tudatos vadászat egy formája. A vadászat pedig a szabadban töltött élet természetes része. Mi több, hitvallásunk része. Megvan benne a felelősségtudat, a tudatosság, az ihlet, a hosszú távú gondolkodás és a nyitottság minden ember felé. A szabadság. És persze az evés!

A vadászat együtt jár a kiadós étkezéssel. A vadászok megtanulják, hogy a zsákmányolt vadból miként lehet otthon mindenféle új fogást készíteni. Összegyűjtöttük hát kedvenc ételeinket egyszerű kis receptek formájában, melyeket megtanulni könnyű, de tökéletesen megvalósítani annál nehezebb. És ez így is van rendjén!