Termékkeresés:

A tervezőasztaltól az erdőig

A fejlesztések kidolgozása mind szabadon áramló ­ötleteket, mind szervezést igényel, és az alkotómunkát nem ­l­ehet ­mindig lineáris módon jellemezni. Ám ha egy kicsit általánosítani akarunk, akkor a fejlesztési folyamatot a ­következőképpen tudnánk bemutatni:

Az igények meghatározása

Minden az igények meghatározásával kezdődik. Gyakran akkor támadnak ötleteink, amikor mi magunk is a szabadban vagyunk, akár egy rövid hétvégi kiránduláson, akár egy hosszabb kalandtúrán. Néha pedig az ügyfeleinkkel folytatott beszélgetésekből vagy a tőlük kapott levelekből merítünk ötleteket. Ezeket mind a vázlatfüzeteinkben gyűjtjük össze.

Tervrajzok és modellek

Az összegyűjtött jegyzetek és vázlatok alapján kezdjük el a tervezési munkát. A több mint 50 éves, a természetben bevált tapasztalatunkkal azt vizsgáljuk, mi a fontos az adott felhasználási terület számára, amelyre az új terméket szántuk, majd azokat a részleteket és megoldásokat választjuk, amelyek megfelelnek az általunk felállított kritériumoknak. Gyakran készítünk egyszerű modelleket, mint például boltíves szerkezetet egy sátor méretének kidolgozásához, és kisebb-nagyobb módosításokat hajtunk végre. 

Prototípusok és pontos tesztek

Egy kis finomhangolást követően a fejlesztési csapatunkon belül itt az idő komplett prototípusok legyártására és azok különböző szinteken történő kiértékelésére. Független textillaboratóriumok ellenőrzik az anyagok szakítószilárdságát, kopásállóságát, vízoszlop-ellenállását és egyéb tulajdonságait. Ám az összes teszt közül azok a legfontosabbak, amelyek azt ellenőrzik, hogyan állja meg a helyét a felszerelés a gyakorlatban. Prototípusainkat hónapokon keresztül egy tapasztalt csapat teszteli kint a terepen, Johan Skullman - felszereléseink szakértője - vezetésével. Az igénybevétel, amelynek a termékek ezeken a teszteken ki vannak téve, többéves normál használatnak felel meg.

És még több teszt

A tervezőcsapat is eljár saját tesztelőtúrákra. Majdnem mindig fedezünk fel olyan részleteket, amelyeket jobbá lehet tenni, olyan dolgokat, amelyek bizonyos körülmények között és felhasználási területeken jól működnek, míg más területeken kevésbé jól. Gyakran több prototípus-verziónk is van, de miután végrehajtottuk a szükséges módosításokat, és minden paraméter megfelelő, akkor kapjuk meg a végső terméket, amely kalandra kész.