Termékkeresés:

article

Hasznos tippek: A G-1000 ruha konkrét igények szerinti módosítása

G-1000 túraruháját különböző helyzetekhez — és az Ön igényeihez — alkalmasabbá tudja tenni, ha a ruhadarab egyes részeire eltérő vastagságban viszi fel a viaszt. Azt javasoljuk, hogy mindig inkább vékony rétegekben vigye fel a viaszt, olvassza be egyenként a rétegeket, ne egyetlen vastag réteget vigyen fel.

A vastagabb viaszréteg nagyobb védelmet nyújt a széllel és esővel szemben

Tanácsos többszörösen is impregnálni a ruha azon részeit, amelyek jobban ki vannak téve a szélnek, esőnek és kopásnak. Egy pár klasszikus példa:

A. A nadrág térd és ülep részére dupla réteg viaszt vigyen fel, hogy az impregnáló anyag ott védjen, ahol legjobban kell: ha pihenés közben letérdel vagy leül.

B. Ha kora reggel hosszú fűben tervezi a túrázást (például ha vadászik), a nadrágot érdemes lehet térdtől lefelé waxolni, hogy a harmattól ne ázzon át.

C. A hegyi túrákon hordott dzseki elejét, vállát, és kapucniját waxolhatja, de a hátát hagyja impregnálatlanul, hogy a hátizsák alatt keletkező hő és nedvesség távozni tudjon.

D. A téli parka terjedelmes hátsó lapja kaphat dupla viaszréteget, így Ön száraz marad akkor is, ha nedves felületre ül le. 

A vékony viaszréteg segíti a szellőzést

Meleg éghajlaton hordja G-1000 ruháját? Akkor valószínűleg jól szellőző, vékonyabb ruhára lesz szüksége.

Mossa ki ruháját 40 °C fokos gépi mosással. Két vagy három mosás után a viasz teljesen kimosódik a szövetből. A viasz nélküli G-1000 ruha hatékonyan kiszellőzi belülről a nedvességet, így Ön szárazabb marad. Ez kényelmesebb megoldás lehet például nyáron, vagy ha melegebb éghajlaton jár.