Termékkeresés:

article

Hogyan válassz hátizsákot

A hátizsák kiválasztása nem mindig könnyű feladat, különösen akkor ha nagy választékkal találjuk szembe magunkat a méretek, modellek és márkák terén. A választás során a hátizsák mérete és a tervezett felhasználási terület a legfontosabb tényezők. Kérdezd meg magadtól, mire is szeretnéd használni a hátizsákot: egynapos kirándulásokra, talán hosszabb túrákra, interrail utazásokra, hegymászáshoz vagy evezéshez? Ma a leggyakrabban használt hátizsákok a keretnélküli puha zsákok. Ezek kitűnően alkalmasak a legkülönfélébb feladatokhoz, és igen gyakran könnyebbek és rugalmasabbak, mint a hagyományos hátizsákok a merev, külső vázzal. Azonban nehéz terepen, különösen nagy terherrel való túrázáshoz mind a mai napig a vázashátizsákok a legmegbízhatóbb társak.

Térfogat

A 20-40 literes hátizsákok maximálisan elegendőek a rövid,  egynapos kirándulások alkalmával. Azonban ha  utazni szeretnél vagy egy hosszabb túrára indulsz a 40-60 literes hátizsák az ideális választás.  Egy igazán komoly túrára, amely megköveteli, hogy élelmiszert, sátrat, főzőberendezést etc. vigyél magaddal 60-120 literes hátizsák szükséges. 

Tartórendszer

A vásárlás során nagyon fontos arra figyelned, hogy a hátizsák kifogástalanul illeszkedjék a hátadhoz. A Fjälläven nagyobb méretű túrázáshoz, utazáshoz való hátizsákjai állítható vázrendszerrel vannak ellátva, hogy pontosan a hátad méretéhez lehesse alakítani azt. Célszerű ha a hátizsákon álítható, párnázott csípőheveder is található, hiszen ennek segítségével kissé levehetjük a vállakra nehezedő állandó terhelést. A könnyebb cipelést teszik lehetővé a hátiszák anatómialiag kialakított vállrésze, a mellkasi hevedrek, tartóhevederek, a kompressziós hevederek és a szellőzést biztosító hálós vagy habtöltésű hátközéprész.

Karácsony előtti szállításhoz a rendelés határideje: 2015-12-17T15:00 Meghosszabbított Karácsonyi Áru Visszaküldés 2016. január 15-ig, a 2015. november 20. és december 31. közötti rendelésekre