Termékkeresés:

article

Kempinghely válsztása

A megfelelő sátorhely kiválasztását időben el kell kezdeni - nézd meg a térképet jóval a túra előtt és keresd meg azokat a területeket, ahol a legnagyobb az esély vízszintes felületet és folyó vízet találni.. Hegyvidékes területeken is igen sok olyan helyre bukkanhatsz, ahol felállíthatod a sátrad.

Próbálj olyan helyet találni, ahol védve vagy a széltől, például egy kis domb egy nagyobb kő vagy a fák mögött, illetve a terep egy természetes mélyedésében. Azonban soha ne verd fel a sátradat árokban! Egy nagyobb esőzés során könnyen víztócsában ébredhetsz. A sátor felállításánál ne feledkezz meg arról, hogy a sátor alacsonyabb része legyen szembe a széllel, és mindig igyekezz a bejáratot szélvédetten pozicionálni. Fontos hogy rögzítsd a sátor valamennyi szél ill. hószoknyáját akkor is ha az időjárás nyugodt és csendes – hiszen soha nem tudhatod, hogy meddig marad változatlan. Rögzítsd a sátrat biztonságosan, húzzd a zsínórokat feszesre, így nem fog csapdosni a szélben valamint a falak sem érnek össze! Így a kondenzvíz nem a belsősátron fog lecsapódni!

Kerüld a vizenyős területeket!

Feltétlen kerüld a lápos, vizenyős területeket. Ha homokon illetve porhanyós földterületen állítod fel a sátradat, ott esőzések alkalmával igen gyakran sodró vízáradat keletkezhet. Nem igazán kellemes élmény arra ébredni, hogy egy kis patak fut el pont a sátrad alatt.

Keress ivóvízet!

A sátor felállítása után ivóvizet kell keresned a főzéshez, mosogatáshoz valamint személyes higiéniai okokból. Próbálj olyan kempinghelyet találni, ahol közel a víz.

Gyönyörű kilátás

Mivel nagy valószínűséggel a természet csodáinak felfedezése és megismerése végett vagy kint, próbálj egy olyan helyen sátrat verni, ahonnan gyönyörű kilátás nyíllik és láthatod a felkelő Napot. Azonban soha ne téveszed szem elől, a legfontosabb: egy védett, biztonságos hely megtalálása! Hiszen bármikor odébb sétálhatsz egy kicsit, hogy leülj enni és élvezd a feledhetetlen kilátást, a Nap varázslatos szépségét.

Higiénia

Jelölj ki egy helyet a személyes higiéniai ügyek intézésére. Válassz olyan helyet, amely a kellő távolságra van mind a sátraktól mind a túraútvonalaktól. Természetesen, igyekezz eltakarni mindent, amit hátrahagysz.

Hulladék

Nagyon fontos, hogy tisztaságot hagyj magad után a sátorhelyen, és eltakaríts minden hulladékot magad mögött.A hulladék eldobható a pihenőhelyeken, illetve egyébb arra kijelölt helyen.