Termékkeresés:

article

Mi is a hideg?

A világ északi részén a tél már novemberben elkezdődik és egészen áprilisig kitart. Száraz, szeles időjárási körülmények mellet egy viszonylag állandó alacsony hőmérséklet van jelen: -15 -40 ° C között. Így elengedhetetlen a jó fizikai kondició valamint a megfelelő ismeretek és készségek, hogy folyamatosan biztonságban érezd magad!

Mi is az a hideg, és milyen hatássa van?

Egy normális mezíttelen emberi test legtökéletesebben akkor működik, ha a külső hőmérséklet körülbelül 20-25 ° C van. Így az egyik meghatározása a hidegnek akár az is lehetne, hogy minden hőmérséklet ami 20 ° C alatt van. Az igazi ellenség azonban a víz! A nedves bőr hihetetlen sebességgel von el energiát.Az izzadás, havazás és a nyílt vízek mind - mind ellenségeknek tekintendőek, amit minden áron kerülnöd kell. Különösen télen!

Az izzadás egy teljesen normális reakció, amikor az emberi testnek melege van. A párolgási folyamat azonban rengeteg energiát igényel, amely energia a szervezeted hőjéből lesz elvonva. Ez tökéletesen rendben is van, ha közben mozogsz vagy egy igazán meleg helyen tartózkodsz, de a nedves ruházat hideg körülmények között életveszélyessé is válhat. Ezért figyelned kell a tempódra, és ha szükséges változtani rajta! Valamint figyelni a réteges funkcionális öltözködésedre, pl szellőzést biztosító cipzárokat kinyitni, hogy kevesebbet izzadj!

A téli túrák folyamán mindig igyekezz többszöri, ám rövidebb szüneteket beiktatni és ha kell igazítani a ruházatodon, kellő szellőzést bizosítani!

• Nyitsd meg a kabátod a nyakát

• Tedd a kesztyűből szabaddá az ujjaidat, vagy vesd le az egész kesztyűt

• Vedd le a sapkád egy rövid időre

• Nyisd meg kicsit a cipzárakat

De a legfontosabb alapszabály hideg éghajlaton, hogy mindig tart

Karácsony előtti szállításhoz a rendelés határideje: 2015-12-17T15:00 Meghosszabbított Karácsonyi Áru Visszaküldés 2016. január 15-ig, a 2015. november 20. és december 31. közötti rendelésekre