Termékkeresés:

Hydratic

Eltünteti az izzadságot és szárazon tart

A Hydratic®-ból készült ruházat eltünteti az izzadságot, s ezzel csökkenti annak kockázatát, hogy a viselőjének verítékétől legyen csatakos, s közben az esőt és a külső nedvességet kívül tartja.

Hydraticból készült ruháink óvnak a széltől, a víztől, és közben a lehető legtöbb párát, amit a test termel, áteresztik (a terméknek ezt a tulajdonságát nevezzük „légáteresztő” képességnek). A Hydratic apró, mikroszkopikus pórusai ezerszer kisebbek a vízcseppeknél, ám százszorta nagyobbak a vízgőz molekuláinál, és ez lehetővé teszi a belső nedvesség távozását. Így válik a Hydratic ruha vízhatlanná, anélkül, hogy közben viselője leizzadna.

Vízhatlan

Egy anyag vízhatlanságát a vízoszlop nagyságával mérik. A textíliákat aszerint osztályozzák, hogy mekkora víznyomást viselnek el, mielőtt áteresztenék a vizet. Minél magasabb a vízoszlop, annál nagyobb nyomást képes az anyag visszatartani. Szakmailag az számít vízhatlannak, ami 1000 milliméteres vízoszlopnak ellenáll, ám ez nem volna elég hosszú kinn tartózkodások alatt. A természetben a víznyomás ennél gyakorta nagyobb; például, amikor valaki nedves talajra térdel.

Ezért fejlesztettük ki a Hydraticot, ami ellenáll 10 000–20 000 milliméteres vízoszlop nyomásának is. Ez azt jelenti, hogy ha ezt viseli, a legszélsőségesebb, legkitartóbb zuhogó esőben is száraz marad. Mindegy, hogy közben jár, letérdel vagy leül.

Szélálló

Bizonyára átélte már bizonyos fokig, milyen az, amikor a bőréig, sőt a csontjáig hatol a hideg szél. Ilyenkor úgy érezte, hogy egész testét megborzongatja a feltámadó szél. Hideg éghajlaton és nagy magasságokban megszokott ez a jelenség. Segít elkerülni a megfázást a Hydratic, amely kizárja a szelet és nem engedi, hogy a hideg levegő hőt vonjon el a testéből. Ebben a ruhában nem kell visszafordulnia, hanem bátran folytathatja a kalandot.

Szellőzés („Légáteresztő képesség”)

A légáteresztő képességet azzal mérik, hogy az anyag négyzetméterenként hány gramm vizet enged távozni belülről 24 óra alatt. A Hydratic 8000 és 15 000 gramm közötti mennyiséget enged kijutni. Minél nagyobb ez a szám, annál több az eltávozó nedvesség. Ahhoz, hogy a ruházat a lehető legtöbb párát áteressze, a Hydratic ruhák több okos funkcióval rendelkeznek. Például: szellőzőnyílások hónaljban, hálós zsebek és kerek nyakkivágású gallér.

Tartós

Hydratic anyagból készült ruhadarabjaink ugyanolyan kemény teszteken mennek keresztül, mint azok, amelyeknek G-1000 az anyaga, mert vizsgáljuk, hogy a terepen való használatra alkalmasak-e. A Hydratic anyagot vizsgáló csoport a tartósságot ellenőrző Martindale tesztet is elvégzi. E próba során egy teszt-géppel koptatjuk az anyagot nagy nyomáson, újra és újra. A teszt megszakítás nélkül órákon át folyik, sőt a G-1000 esetében napokon keresztül. Jegyzőkönyvbe vesszük azt az időpontot, amikor az anyag végül elszakad, és összehasonlító vizsgálatok alapján jelezzük, hogy a kopásállóság hány év aktív használatnak felel meg. Büszkék vagyunk arra, hogy a Hydratic a világ legtartósabb membránjaival rendelkezik a túraruházatok sorában.

Products found: 7 Show: All
 1. Karla Trousers Hydratic

  Karla Trousers Hydratic

  Szél- és vízálló női nadrág előkezelt G-1000®-ből Hydratic-kal.
  209,95 €
  Rendelés
 2. Montt 3 in 1 Hydratic Jacket

  Montt 3 in 1 Hydratic Jacket

  Szél- és vízálló 3 az 1-ben dzseki G-1000®-es anyagból becipzározható fleece béléssel. Ki...
  469,95 €
  Rendelés
 3. Una Jacket

  Una Jacket

  Hosszú, könnyű bélelésű női parka G-1000-ből vízálló Hydratic membránnal. Két oldalzseb, e...
  379,95 €
  Rendelés
 4. Barents Pro Hydratic Trousers

  Barents Pro Hydratic Trousers

  Szélálló és vízhatlan outdoor nadrág G-1000 anyagból, Hydratic bevonattal. Rávarrt betétek...
  209,95 €
  Rendelés
 5. Poncho

  Poncho

  Megbízható és sokoldalú ruhadarab, hüvelykujj akasztóval, patentokkal az oldalán.
  124,95 €
  Rendelés
 6. Brenner Pro Padded Jacket

  Brenner Pro Padded Jacket

  Meleg, bélelt, vízálló dzseki puha, csendes G-1000 Silent Eco anyagból. Felcsatolható rádi...
  459,95 €
  Rendelés
 7. Karl Pro Trousers Hydratic

  Karl Pro Trousers Hydratic

  Tartós outdoor nadrág vízálló Hydratic-bélésű G-1000 Silent anyagból. Jól átgondolt techni...
  199,95 €
  Rendelés