Termékkeresés:

A gyapjúruha gondozása

A gyapjúruha megfelelő gondozása és mosása biztosítja annak hosszú élettartamát. A gyapjú alapvetően szennylepergető, ami azt jelenti, hogy ritkábban szükséges mosni, mint a gyapot- vagy szintetikus szálakból készült szövetet. Az egyszerű szellőztetés, különösen nedves időjárási körülmények között, sokáig elegendő. A ruhán átáramló nedves levegő elszállítja a szennyeződést és a rossz szagokat. Olyan utazásokhoz és kirándulásokhoz elsőrangú, ahol kevés a mosási lehetőség!

Mosás és szárítás

Ha eljön a ruhamosás ideje, használjon kímélő gyapjúmosó szert. A gyapjú számos kiváló tulajdonságát a természetes olajoknak köszönheti. Ha a gyapjút olyan hagyományos mosószerrel mossa, amelyet az olajok eltávolítására fejlesztettek ki, ezeket a tulajdonságokat elveszíti.

A Fjällräven ruhák mosásához gyapjúmosó programra állítsa a mosógépet, illetve mossa őket óvatosan kézzel. HA kézzel mos, ne hagyja a ruhákat a vízben. A felszívott vizet törülköző segítségével préselje ki, soha ne facsarja. Mosás után igazítsa meg a formáját, és azért, hogy a ruha megtartsa formáját, szárítsa sima felületre fektetve.

Tárolás és gondozás

A gyapjúruhákat ajánlott szekrényben, illetve dobozban tárolni úgy, hogy azok ne érintkezhessenek a ház falával, különösen, ha öregebb épületben lakik, mert így óvhatja meg kedvenc szvetterét a molylepkéktől és az egyéb gyapjúpusztító rovaroktól. A legjobb, ha polcon, vagy dobozban összehajtva tárolja – vállfára helyezve ugyanis megnyúlhatnak és elveszíthetik az alakjukat.

Bizonyos gyapjúfajták bolyhosodnak. Ez természetes folyamat és nem rontja a ruha funkcióját. A bolyhosodás leginkább az ujjakra, a test oldalára, illetve hátizsák használata esetén a hátra jellemző. A ruha eleganciájának megőrzése érdekében rendszeresen távolítsa el a bolyhokat. Ehhez egyszerű eszközök kaphatók, amelyek általában kisebb borotvához hasonlóak. Egyszerűen csúsztassa végig a készüléket a ruha felületén és vágja le a bolyhokat. Ne nyomja túl erősen, mert ha nem elég óvatos, a kis borotva károsíthatja az anyagot.

Karácsony előtti szállításhoz a rendelés határideje: 2015-12-17T15:00 Meghosszabbított Karácsonyi Áru Visszaküldés 2016. január 15-ig, a 2015. november 20. és december 31. közötti rendelésekre