Termékkeresés:

Funkcionális részletek

Az igazán hideg körülmények vastag téli ruhákat követelnek. Azonban nem csak a vastag bélés az, amitől egy téli dzseki jó. A kialakítás és a részletek is rendkívül fontosak a dzseki használhatósága szempontjából, akár normál hideg viszonyok között használod, akár hegyi túrán, vagy egy expedíción, ahol szélsőséges időjárásnak leszel kitéve. Ugyanúgy, ahogyan a hőszigetelő anyagot választottad ki, a használat területe és az éghajlat meghatározza, hogy téli dzsekid funkcióinak mennyire kell magukba foglalniuk a legmodernebb elemeket. Az alábbiakban felsorolunk néhány olyan funkcionális részletet, amelyekkel gyakran találkozhatsz a Fjällräven téli dzsekijeiben:

Csukja, amely véd és melegen tart

Az olyan csukja, amelyet télen a hegyekben kell használni, melegen kell, hogy tartson és védenie kell a jeges széltől. Képesnek kell lennie követni a fejed mozgását, és könnyen kell tudnod állítani, még vastag kesztyűben is. A Fjällräven legkorszerűbb ruhái olyan gyakorlatias viharcsuklyával vannak felszerelve, amely beállítható, hogy tökéletesen illeszkedjen. Sok közülük felhajtható silttel is el van látva, amely úgy igazítható, hogy jobban védjen a széltől, vagy jobb oldalkilátást nyújtson. Szintetikus prém pereme fokozott védelmet kínál a kavargó hóesésben.

Robusztus, kétirányú cipzárak...

A cipzárnak könnyen használhatónak kell lennie, és használóját nem hagyhatja cserben fent a hegyekben. Ezért téli ruházatainkon robusztus cipzárakat használunk, és ügyelünk arra, hogy a cipzár fogóját könnyen meg lehessen fogni, még kesztyűben is. A legtöbb téli dzsekin kétirányú cipzárak vannak, hogy alulról is megnyithasd a szellőzéshez, ha túlságosan kimelegedtél.

...védőfedéllel és biztonsági zárással

Mindegyik téli dzsekink el van látva külső védőfedéllel a cipzár külső vagy belső oldalán, esetleg mindkettőn. Ennek feladata megakadályozni a hideg szél bejutását a cipzáron keresztül, hogy ezzel is védje viselőjét. Sok dzsekin a védőfedél mentén rögzítő gombok is vannak, ahol a gombok biztonsági védelemül szolgálnak arra a valószínűtlen helyzetre, ha a cipzár elromlana.

Zsebek a megfelelő helyeken

A zsebek elhelyezése is fontos, hiszen kesztyűben is tudni kell használni őket. Korszerű téli dzsekijeinken gyakran kombináljuk a könnyen hozzáférhető mellzsebeket a nagyobb, kézmelegítő zsebekkel, valamint a hálós belső zsebekkel, amelyek például tartalék sapka vagy kesztyű tárolására használhatók.

Megerősítés

A zord télre szánt dzsekiket gyakran megerősítjük a különösen nagy igénybevételnek kitett területeken: például a fenékrész fölött, hogy leüléskor ne juthasson be nedvesség, és a váll fölött, hogy elviselje a hátizsák pántjai okozta kopást. A legmelegebb pehelydzsekijeink közül néhány kiegészítő szintetikus béléssel is el van látva a vállrész fölött. Ennek köszönhetően a dzseki jobban megőrzi formáját és melegítő tulajdonságait a vállon, ha hátizsákot viselsz, vagy nehéz tárgyak vannak a zsebedben.

Bivak kantárok

Néhány, expedíciós feladatokra szánt dzsekinkben belül elhelyezett, rugalmas kantárokat fedezhetsz fel. Ezekkel rajtad lehet a dzseki úgy, hogy nem bújsz bele az ujjába, például amikor havat lapátolsz, vagy más munkákat végzel az alaptáborban. A kantár hámként szolgál, így csökkenti annak esélyét, hogy egy hirtelen szélroham elfújja a dzsekit. 

• Pehely vagy szintetikus bélés? A hőszigetelő anyag kiválasztása >>
• Anyagok, amelyek védenek a széltől, a nedvességtől és a kopástól >>

Products found: 6 Show: All
 1. Expedition Down Jacket

  Expedition Down Jacket

  Jól szigetelő pehelykabát. Egy igazi legenda 1974-ből.
  799,95 €
  Rendelés
 2. Expedition Down Jacket W

  Expedition Down Jacket W

  Jól szigetelő pehelykabát. Egy igazi legenda 1974-ből.
  799,95 €
  Rendelés
 3. Keb Touring Down Jacket

  Keb Touring Down Jacket

  Vékony, jól szellőző pehelykabát, amely plusz meleget ad a hegyi utakon.
  459,95 €
  Rendelés
 4. Keb Expedition Down Jacket

  Keb Expedition Down Jacket

  Jól szigetelő pehelykabát technikai anyagból valóban hideg telekre.
  769,95 €
  Rendelés
 5. Keb Expedition Down Jacket W

  Keb Expedition Down Jacket W

  Jól szigetelő pehelykabát technikai anyagból valóban hideg telekre.
  769,95 €
  Rendelés
 6. Keb Touring Down Jacket W

  Keb Touring Down Jacket W

  Vékony, jól szellőző pehelykabát, amely plusz meleget ad a hegyi utakon.
  459,95 €
  Rendelés