Termékkeresés:

Hogyan válassz sátrat

A Fjällräven sátraknak két típusa van: alagút és kupolás sátrak. Néhány megfontolnivaló, hogy biztos a neked megfelelő sátrat válaszd. Először is döntsd el milyen típusú sátorra van szükséged. Ha összehasonlítod az alagút és kupolás sátrakat, észre fogod venni, hogy mindnek megvan a saját előnye. Azt is el kell döntened, hogy milyen nagy sátrak akarsz a kirándulásodhoz. Ne feledd, minnél nagyobb helyet akarsz, annál nagyobb súlyt kell majd vinned.

Sátraink összehasonlítása:

Alagút sátor – kis súlyú és könnyen felállítható

A Fjallräven alagút sátrai alakja miatt arányaiban kis súlyú az általa nyújtott térhez képest. A sátrak előtere, az a plusz hely, ami az alvóterületen kívül van, bőven ad helyet tárolni és szárítani a felszerelésed, akár főzni is rossz idő esetén. A kupolás sátrakkal szemben magában nem áll meg, szükségesek cövekek és tartózsinórok. Sátraink könnyen felállíthatóak jó néhány okos ötletnek köszönhetően.

Kupolás sátor – Önhordó és könnyen csomagolható

Az önhordó sátraknak, gyakran nevezik kupolás sátornak, csak a rudakra van szüksége, hogy felállítsák, így igen jól illik olyan talajhoz ahol nehéz a cövekek használata pl. sziklákon. Miután felállítottad a kupolás sátrat, könnyedén mozgatható. Sok más kupolás sátorral szemben minden Fjällräven kupolás sátornak van előtere, ami azt jelenti, hogy sok hely áll rendelkezésedre felszerelésednek.

Milyen nagy sátrad legyen?

Miután eldöntötted, milyen típusú sátor kell neked, el kell döntened mekkora sátor legyen. Ne felejtsd el, minnél több helyed lesz, annál nagyobb súlyt kell vinned. Ha csak rövid útra mész, választhatsz nagyobb sátrat – olyat ami szélesebb és magasabb. Hosszú távú túra esetén, sokan egy alacsonyabb sátrat választanak, mint a Fjällräven Shape sátra, amelyet könnyebb összecsomagolni.