Termékkeresés:

Sátrad karbantartása

Ha használat során a sátor koszos lesz, a legtöbb esetben elegendõ a langyos vízzel való leöblítés, vagy  egy nedves szivaccsal történõ alapos áttörlés. Ez csökkenti annak kockázatát is, hogy kárt tegyünk a sátorban. Soha ne mossuk a sátrat  mosógépben, és ne használjunk erõs vegyszereket! Szükség estén, használjunk folyékony szappant vagy mosószappant.

A cipzár tisztítása

Sátorak cipzárjai igen nagy terhelésnek és kopásnak vannak kitéve, különösen ha homokos vagy nagyon poros körülmények között kempingezel. A cipzár élettartamának meghosszabításához fontos annak tisztán tartása. Könnyen megakadályozhatod a problémák kialakulását, ha a cipzárat egy fogkefével használat után alaposan áttisztítod. Így eltávolíthatod a kavicsokat és egyéb apró szennyezõdéseket, amely megnehezíthetik a cipzár behúzását.

A sátor szárítása, szellõztetés

Próbáld  állandó szokásoddá tenni, hogy sátorozás után kiakasztod, alaposan megszárítod és kiszellõzteted a sátrad. Lehetõleg a sátorrudakkal együtt tedd ki szellõzni a sátrat, hiszen ez megakadályozza, hogy a sátor falai összeérjenek. Ezzel lehetõvé teszed a levegõ szabad áramlását az egész sátorban, így megakadályozhatod a penészesedést, a rossz, áporodott levegõ kialakulását.

A sátor tárolása

A legjobb módja a sátor tárolásának két kempingezés között, ha egy szellõs, hûvös, száraz helyen felaksztod. Természetesen teljes mértékben tudatában vagyunk vannak, hogy a legtöbben nem rendelkeznek ilyen hellyel és hogy a sátor leggyakrabban a sátorzsákban összecsomgolva kerül tárolásra. Ha a sátrad a tokjában tárolod, fontos ellenõrizni, hogy a sátor teljesen száraz legyen a csomagolás elõtt. A tárolás elõtt mindig távolítsd el a szennyezõdéseket, a koszt, stb. amelyek károsíthatják a sátor anyagát.  Lehetőleg kerüld el a sátor összehajtását tárolás alatt.
Ha követed ezeket a tippeket,  a sátrad számtalan utazás alatt veled lesz az elkövetkezõ években.

Ez csak néhány ötlet volt a Fjällräven sátrakról, amelyek azonban növelhetik a kényelmet  minden kint eltölött napon.