Termékkeresés:

Aludj jól a hálózsákodban

A hálózsák azáltal tart melegen, hogy a csapdába ejti és megtartja a levegőt a tested körül. Így tulajdonképpen te magad vagy a saját hőforrásod. A tested felmelegíti levegőt, amit viszont leszigetel a hálózsák. A hálózsák belső rétege belül tartja a meleg levegőt, míg a külső rétege kívül a hideget. A meleg levegő réteg így mint egy védőréteg áll a test és a külső hideg levegő közé. A két réteg közé általában pehelytöltet vagy más szintetikus töltőanyag kerül, a maximális hőszigetelés és a kényelem érdekében. A kérdés, hogy "milyen meleg  a hálózsák" valójában nem is igazán helyénvaló, hiszen minden hálózsák egyformán hideg. Valójában a hálózsák hőszigetelő képessége az, ami a fontos.

6 ötlet, hogy jól aludj a hálózsákban

1. A jó alvás elengedhetetlen feltétele egy kiváló matrac. A test tömege összenyomja a hálózsákot, összeszorítva ezáltal a belső,  hőszigetelőréteget ami így elveszíti hatékonyágát. Ezért a jó alvás nélkülözhetetlen eleme a jó minőségű matrac. Télen használja kettő darab matracot.

2. Egy kiadós vacsora szintén segíthet abban, hogy a hálózsákban melegebb legyen. A lefekvés előtt elfogyasztott étel aktív anyagcserefolyamatot eredményez, ami szintén növeli a belső hőmérsékletet a hálózsákban.

3. Száraz aláöltözet, sapka és zokni is rendkíül fontosak a hideg éjszakákon.

4. Ha lehetséges, keress hálózsákot dupla cipzárral. A cipzár is segíthet abban, hogy egy sokkal természetesebb pózt végy fel alvás közben, és így nem kell a kezeidet szorosan az oldaladhoz szorítani.

5. Tarts egy meleg vízzel teli palackot a hálózsákban. Ez nem csak melegen tart, de igen egyszerűen meg is található, ha az éjszaka közepén megszomjaznál.

6. Tedd a pehelykabátodat, pehelymellényedet a hálózsák tartózsákjába és használd mint párnát.

There are no products matching the selection.