Termékkeresés:

A téli öltözet

Rétegek elve

A téli hónapokban, ideális esetben négy réteget kellene viselni, amit a különböző körülményektől függően le- és fel lehet venni. Amikor csak egy helyben állsz kiváló szigetelésre van szükség azonban mozgás során a felesleges hő eltávolítását kell megoldani. A négy réteg a következőkből tevődik össze: egy alapréteg, középső réteg, külső réteg és egy legkülső, szigetelő réteg.

Alapréteg - Elvezeti a nedvességet a bőrfelszínről, így szárazon és melegen tartja azt. Mi gyapjú aláöltözetet javaslunk.

Középső réteg – megköti a test által kibocsátott nedvességet valamint szigetel. Ez legyen egy pulóver vagy egy könnyű kabát gyapjú vagy poliészter anyagból.

Külső réteg – véd az esőtől, széltől és a fizikai behatások ellen. A zord téli körülmények közé javaslatunk a tartós, funkcionális G-1000-es anyagból készült termékek. Szakadó esőben vízálló membránokat tartalamzó anyagot ajánlunk, mint például a Hydratic.

Legkülső réteg - Ha rendkívül alacsony hőmérsékleti körülmények között nem mozgunk, nagyon fontos egy legkülső, kíválóan szigetelő ruhadarab viselése. Egy puha tollkabát vagy egy meleg kabát szintetikus töltettel megfelelő hőt biztosít.